Фасада на годината 2005

Церемония по награждаването 

450 гости участници в конкурса и гости присъстваха на тържествената церемония по връчването на четвъртите награди в конкурса “Фасада на годината”.

Ceremony 1

Кристалният куб “Фасада на годината” на “Баумит” и почетни грамоти бяха връчени на тържествена церемония, започнала в 20.00 ч. на 20.04.2006 г. в сградата на „София Ленд” – обектът, носител на първата награда в категория “Ново строителство” за 2002 г.
Проектантите арх. Калин Тихолов, арх. Кирил Бойков и арх. Васил Ралчев от „Архитектурно – строителна асоциация АСА” ООД са носители на тазгодишния приз “Фасада на годината” в категория “Ново строителство” за хотел „Iberostar Sunny Beach Resort” в к.к. Слънчев бряг. Наградата връчи арх. Даниела Дикова – проектант на фасадата, спечелила приза за 2004-та година. Главен контрактор на обекта е „Строителна компания Сигма” ЕООД, главен изпълнител - „Главболгарстрой” АД, а изпълнител на фасадата е „Ливел” ООД. Инвеститор е фирма „Съни травел клуб” ЕООД.
Г-н Пламен Петров и Любомир Мицов – управители на фирма “Мипет” ООД, получиха кристалния куб “Фасада на годината” в категория “Еднофамилни къщи” за фасадата на Еднофамилна къща в с. Ветренци, област Великотърновска. Фирмата е и изпълнител на обекта, проектант е арх. Йордан Нурков, а инвеститор е Николай Димитров. Наградата връчи инж. Ваня Шопова – член на журито и Главен секретар на Българската строителна камара.
Арх. Ангел Ангелов получи кристалния куб "Фасада на годината 2005" за фасадното оформление при санирането на "15 сгради от архитектурен ансамбъл по ул. "Александровска" - гр. Русе". Наградата връчи арх. Силивия Алексиева, носител на почетния кристален куб на Баумит в категория „Възстановително строителство” за 2004-та година за фасадата на „Агенция за проучване и поддържане на река Дунав” в гр. Русе. Изпълнители на фасадите са строителните фирми: „КБЖС – 96” ООД, ЕТ „Колор - СК Стоян Калинов” и „Роан 90” ООД, а инвеститор е община Русе и проект „Красива България”.
Специалната награда на фирма „Баумит България” ЕООД “Фасада на годината” получи фирма „Енемона” АД за „Прецизно саниране на сгради по проекта за енергийна ефективност”. Фирма “Енемона” АД участва в конкурса с 5 обекта в категория “Възстановително строителство” . Специалната награда се определя от екипа на „Баумит България” ЕООД е за фирми, които изпълняват своята дейност със забележителна отговорност към обществото. Кристалният куб бе връчен на инж. Людмил Стоянов – Изпълнителен директор на фирма “Енемона” АД от г-н Николай Бъчваров – управител на “Баумит България” ЕООД.
За „Изключителен принос за качествено подобряване на градската среда” журито присъди поощрителна награда на община Враца. Общината участва в конкурса с 5 обекта с важно обществено предназначение. Наградата бе връчена от арх. Тодор Личев – почетен член на журито на инж. Гриша Иванов – Главен инженер на община Враца.
Г-н Иван Горанов получи от управителя на Баумит България ЕООД – г-н Николай Бъчваров, почетна награда като дългогодишен лоялен партньор и за налагането на марка “Баумит” във Врачанския регион.
Арх. Делян Жечев и арх. Светослав Станиславов от фирма „Дизарх” ООД взеха престижната втора награда в категорията „Ново строителство”, като проектанти и заявители в конкурса на обект „Кемпински Хотел Гранд Ермитаж” в к.к. Златни пясъци. Изпълнител на внушителния обект е фирма „Сигма Капитал Кънстракшън” ООД, а инвеститор - „Съни Травел” ЕООД. Наградата връчи арх. Иван Станишев – председател на журито и председател на САБ.
Трета награда в категория “Ново строителство” бе присъдена на елегантната фасада на “Жилищна сграда с гаражи и магазини в ж.к. „Гоце Делчев”, ул. „Деян Белишки” в гр. София. Заявител и инвеститор на новопостроената сграда е „Български строителен консорциум – ГД” ЕООД, който получи и почетната грамота. Проектант на обекта арх. Атанас Панов, а изпълнител „Фактор СК” ЕООД.
Инж. Йордан Йорданов – управител на фирмата-заявител и изпълнител: "Монолит" ООД - гр. Сливен получи втора награда в категория „Възстановително строителство” за фасадата на “Хотел „Парк Централ”” в гр. Сливен. Проектант е арх. Георги Койнов, а инвеститор е „Миролио България” ЕООД. Наградата връчи арх. Недялко Бончев – член на журито и декан на Архитектурния факултет при УАСГ.
Трета награда в категория “Възстановително строителство” отиде при инж. Иван Иванов – управител на “Екоарт Инженеринг” ЕООД за „Сграда - паметник на културата на ул. „Александровска” №4 в гр. Бургас”. Инвеститор на обекта е Петър Петров.
Втора награда в категорията „Еднофамилни къщи” получи фасадата на “Еднофамилна къща в кв. Русевци в гр. Габрово”. Заявител в конкурса и изпълнител на сградата е фирма „Фаворит 96” ООД гр. Габрово, проектант е арх. Емилия Попова, а инвеститор е г-н Иван Антиков. Фирма „Фаворит 96”ООД гр. Габрово, като заявител и изпълнител, получи и третата награда в тази категория за “Еднофамилна къща на ул. „Брянска” в гр. Габрово”. Проектант на обекта е арх. Иван Иванов, а инвеститор е г-н Тончо Гарушев.