Фасада на годината 2003

Церемония по награждаване 

 

Церемония 1 Инж. Павел Калистратов - Главен Директор на фирма “Главболгарстрой София” АД, миналогодишен носител на приза, връчва Голямата награда «Фасада на годината 2003» в раздел «Ново строителство» на инж. Христо Димитров, управител на фирма «Планекс» ООД за обект хотел «Иберостар Феста панорама» гр. Несебър.

Церемония 2 Сграда на Насърчителна банка в гр. София на ул. "Дякон Игнатий" №1, с проектант и изпълнител на санирането на фасадата “ЕКСА” ООД получи Голямата награда”Фасада на годината 2003” в категория “Възстановително строителство”. Г-жа Даниела Калайджиева - Национален директор на Проект “Красива България”, връчва почетна грамота на г-н Димитър Димитров –изпълнителен директор на инвеститора «Насърчителна банка».

Церемония 3 В конкурса “Фасада на годината 2003” участваха 11 обекта с инвеститор Проект “Красива България”. Възстановяването на тези прекрасни сгради се извърши с помощта на предварително обучени в строителни специалности безработни. Използването на съвременни европейски технологии и строгият контрол от страна на проекта, гарантират високото качество на възстановителните работи. Тази уникална практика, както в Европа, така и в света, вдъхва нов живот на българското културно-историческо наследство, запазвайки го за поколенията. Това оформя значителната обществена и социална значимост на проекта за България. Както подчерта г-н Румен Симеонов, заместник-министър на труда и социалната политика,, материалите на фирма Баумит допринасят с качеството си много от уникалните сгради, реставрирани по проект “Красива България” да се съхранят за поколенията.

Церемония 4 Николай Бъчваров – член на журито и управител на Баумит България ЕООД връчва Поощрителна награда на журито за обект “База на Булгаргаз в с.Чирен” на инж. Тодор Топалски – председател на фирма “Опал 94” ЕАД.