Фасада на годината 2003

Наградени обекти

На 11 март 2004 г. за втори път в Народния театър “Иван Вазов” се състоя тържествена церемония по награждаването на отличените обекти от конкурса “Фасада на годината”.
Голямата награда “Фасада на годината 2003” в раздел “Ново строителство” получи фирма “Планекс” ООД за обект хотел “Иберостар Феста Панорама” в гр. Несебър.
“Фасада на годината 2003” в раздел “Възстановително строителство” бе връчена на фирма “Екса” ООД за обект сграда на “Насърчителна банка” в гр. София.

Фасада на годината 2003

През изминалата 2003-та година в страната бяха изпълнени много красиви обекти с материали, носещи марката “Баумит”, чиито модерни фасади носят облика на нашата съвременна българска архитектура, а други, съхранили историята ни, благодарение на българските специалисти са възродени за нов живот.
Много строителни фирми, проектанти и инвеститори проявиха интерес към конкурса и заявиха желание за участие в него. Общо 49 фасади бяха допуснати до участие в конкурса – в раздел “Ново строителство”- 27 и в раздел “Възстановително строителство” – 22.
Системите за фасада на фирма Баумит отдавна се наложиха със своето качество на българския пазар. През 2003 година влезе в сила новата ни цветова концепция “Colours of more emotion”, плод на дългогодишни изследвания на специалистите на Баумит. Единният каталог за всички мазилки и бои с 200 най-модерни цветови нюанса даде полет на фантазията на проектантите и резултатите са налице. Разбира се, и най-доброто проектиране е нищо без прецизно изпълнение, за което имат заслуга българските строителни фирми. С присъствието си тържествената церемония бяха удостоили и много инвеститори, които доказаха през изминалата година, че разумно вложените пари се връщат многократно.
Прекрасните сгради, които тази година участваха в конкурса показаха, че нашата строителна гилдия отдавна е с европейско мислене и работи по европейските стандарти. Осъществените проекти с материали на Баумит в България по нищо не отстъпват на сградите, участващи в другите европейски страни в конкурса “Фасада на годината”, затова и работата на журито при подбора на обектите беше особено трудна. Отличените с първа награда фасади в двата раздела на конкурса получиха статуетка и парична награда, а отличените с втора и трета награда - почетна грамота и парична награда.